הריון תאומים - שבוע 15 כליה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/12/2013 | 10:49 | מאת: גלית

שלום רב, ביצעתי סקירה מוקדמת ונאמר לי שעובר 1 זכר- כליה ימנית במקומה התקין וכליה שמאלית מעל השלפוחית קדמית ושמאלית לעמ"ש. ועוברית 2 נקבה - נצפתה כליה שמאלית במקומה - ולא ניתן להדגים כליה ימנית. הרופא אמר שקשה לראות בגלל דופן הבטן (צלקת קיסרית). האם יתכן שניתן יהיה לראות בהמשך את הכליה הימנית? האם הכליה של הבן נקראת אגנית? ומה זה אומר? מאוד מודאגת. זהו הריון החזרת מוקפאים.

מתנצלת על תגובה מאוחרת כליה שאינה במיקום האנאטומי שלה נראת כליה אקטופית וקיים סיכוי שכליה כזאת תהיה פחות מפותחת ולכן בעלת תפקוד ירוד מהתקין. יחד עם זאת קיים "דו-שיח" בין הכליות ובמידה ואחת הכליות מתפקדת פחות בתנאי שהכליה השניה תקינה הרי שהכליה התקינה יכולה לפצות על אבדן התקפוד של הכליה הפחות"טובה". דוגמא למצב מסוג זה הוא מצב של כליה בודדת שקיים בכ 1 מוך 1300-2000 לידות חי וגם שם בתנאי שהכליה הבודדת תקינה הרי שהיא יכולה לספק תפקוד מלא. חשוב המשך מעקב בהמלך ההריון אחרי צמיחת ומרקם הכליה שכן נמצאת במיקום התקין שלה וכמות מי השפיר שמשקפת את התפקוד של שתי הכליות יחד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים