הקשר בין כליות ושמיעה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/11/2012 | 01:46 | מאת: טלי

שלום ד"ר קלפר בתי בת חודש וחצי. בסקירה השנייה במהלך ההריון איתרו אצלה כליה מולטיציסטית דיספלסטית ימנית, בעוד הכליה השמאלית תקינה לחלוטין. בתי נולדה עם שתי בליטות ליד אוזן ימין ונשלח אלינו זימון לבדיקות שמיעה בגיל 4 חודשים. הבנתי שיש קשר בין התפתחות האוזניים להתפתחות הכלייה במהלך ההריון. אני מאוד חרדה לגבי בדיקת השמיעה והייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין כליה מולטיציסטית דיספלסטית לבעיות שמיעה? הייתי רוצה לדעת מה ידוע לך בנושא. בתודה מראש.

יש ללא ספק קשר רב בין התהוות הכליות לזו של מנגנון השמע וקיימות מספר הרפעות/מחלות בהן יש גם פגיעה במבנה של הכליה וגם אוזן התיכונה או הפנימית ולכן גם פגיעה בשמיעה. התסמונות האלו לרוב מערבות מערכות נוספות כגון החלק התחתון של מערכת העיכול, העיניים, בלוטת התריס ובלוטת יותרת התריס (פראתירואיד) , מומי לב וכו. כמו-כן מאחר וחלק לא מבוטל מתסמונות אלו גנטיות יש עוד מישהו במשפחה שסובל מבעיה דומה. אני מציעה בשלב זה לבצע את בדיקת השמיעה ואולי לברר אם ניתן לבצע BERA- בדיקה שבודקת את התגובה של עצב השמיעה - אותה אולי ניתן לבצע כבר כעת ולא להיות כ"כ במתח עוד 3 חדשיםכשאפשר לבצע את בדיקת השמיעה. בכל מקרה אם התנוקת נבדקה וממשיכה מעקב אצל רופא ילדים והכל תקין בינתיים בבדיקה פרט למה שציינת והיא עולה טוב במשקל ואין בעיות רפואיות אחרות, הסבירות שמדובר באחד מאותם מקרים נדירים שתארתי לעיל נראת נמוכה מאד! חשוב שגם תמשיך מעקב נפרולוגי כמקובל במי שיש לו כליה מתפקדת בודדת. אפשר בהקשר זה גם לברר איך השמיעה שלכם-ההורים וגם האם לכם יש שתי כליות רגילות- יש לעיתים "הפתעות" כי הפרעות בהיווצרות הכליות תורשתיות

28/03/2014 | 11:42 | מאת: ן

ן

04/11/2023 | 23:23 | מאת: אסתי

היי עברו יותר מ10 שנים,אם יש סיכוי שתראי את ההודעה אשמח שתכתבי לי איך הילדה היום:) במצב סופר דומה ולא שמעתי על עוד כמוני..

06/11/2023 | 16:08 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

כליה מולטיצסיטית דיספלסטית הינה מקרה אחד ממכלול מצבים שמכונים מומים מולדים של הכליות ומערכת השתן. מאחר ומדובר במערכות שתזמון היווצרותן בעובר דומה חריגות במערכת אחת אמורים לכוון לשלול חריגות במערכת השניה. תעשו את הבדיקה ותקבלו תשובה מקוה תקינה אבל חשוב לבצע את הבדיקה. כמובן מומלץ המשך מעקב נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים