הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2012 | 13:46 | מאת: א.ק.

ד"ר קלפר שלום רב, בני בן שבעה חודשים. אובחן בשבוע 36 עם הידרונפרוזיס בינוני. אחרי הלידה עבר VCUG ונשלל רפלוקס. טופל בצפורל במשך שלשה חודשים ראשונים. מאז נמצא במעקב US כל שלשה חודשים. לצערנו לא נמצא שיפור בהידרונפרוזיס ועדיין יש הרחבה של כליה ימנית. בUS אחרון הכליה היא 6 ס"מ ואגן הכליה 0.8 ס"מ. מה דעתך על מצבו? האם העובדה שאין שיפור עד כה מצביעה על הצורך בהתערבות כירורגית? יתכן שהפרנכימה בבעיה ועיכוב התערבות יגרור נזק נוסף?

אם הבנתי נכון מדובר בהרחבה חד צדדית. ואם ההרחבה היא לכל היותר 0.8 מ"מ מדובר בהרחבה קלה . צריך כמובן להסתכל על כל הקונטקסט ולעיתים שוקלים ברור נוסף כגון מיפוי כליות אם נראה שיש החמרה בחומרת הממצאים באולטראסאונד או כמובן אם יש זיהומים וכו

14/04/2013 | 13:56 | מאת: לחימה

חייג גבעון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים