מחלת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/09/2013 | 19:52 | מאת: שולה

דוקטור רוקסנה היקרה רציתי לדעת אם ניתקלת כרופאה במחלה C3G והאם מחלה זו שונה בפרוגנוזה ובמהלך המחלה ממחלות כליה אחרות ?

אני משערת שאת מתכוונת ל C3GLOMERULOPATHY- מדובר במחלה שכרוכה בדיסרגולציה- ויסות לא תקין של מערכת המשלים שהינה חלק ממערך ההגנה של הגוף בפני פולשים זרים אך במצבים של חוסר ויסות נכון מערכת זו יכולה לפגוע ברקמות גופינו עמצן ובכלל זה בכליה . מאחר וההתיצגות של המחלה מגוונת וכוללת בין חלבון ודם בשתן לבין התיצגות מאד מסוכנת כולל דמוית תסמונת המוליטית- אורמית מדובר בטווח רחב מאד של תופות ובכל מקרה חשוב לנסות להגיע לאבחנה מדויקת - כולל ביופסית כליה לפי שקול הדעת של הנפרולוג המטפל- כי חשוב לאפיין את ההפרעה מאחר וקיימות תרופות ספציפיות שיכולות להפסיק את הפעילות הלא מרוסנת של המשלים וכמובן את הנזק שהיא גורמת

23/09/2013 | 08:03 | מאת: שולה

דוקטור רוקסנה היקרה לפני חצי שנה עשיתי ביופסיה והמחלה היא C3GN המחלה נימצאה במקרה בבדיקת שתן שיגרתית כרגע חוץ מהחלבון ודם מיקרוסקופי הכל תקין אני מודאג שהחלבון לא יורד ובאיסופים בין 800-1500 למרות שאני מקבל כבר 3 חודשים טריטייס במינון 7.5 מג החלבון לא יורד הרופא אומר שעלי לחיות כרגיל ואולי הקריאטנין יהיה תקין כל החיים אבל שאני רואה שפורומים כל כך הרבה מושתלים ומטופלי דיאליזה אני מאוד מוטרד תודה רבה על עזרתך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים