מעקב לאחר הסרת כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/07/2013 | 12:16 | מאת: דנה

שלום לפני כשנה כאשר בני היה בן שנה הוא עבר ניתוח להסרת כליה שמאל רציתי לשאול באיזו תדירות אני אמורה להגיע לרופא למעקב יש לציין שמאז הניתוח הייתי לפחות בחמש עשרה בדיקות שונות כאשר המצב תקין לגמרי שאלתי לסיכום מה תדירות הבדיקות לאחר כשנה שנתיים וכו באופן כללי כאשר המצב תקין

סליחה על העיכוב בתגובה מקובל שילד עם כליה אחת נמצא במעקב שנתי לניטור צמיחת הכליה הבודדת באולטראסאונד בדיקת לחץ דם ושתן לחלבון אלבומין קראטינין ובדיקת דם לתפקודי כליה - דבר אחרון זה לא כל שנה אלא לפי המלצות הנפרולוג המטפל מקובל שילדים אלו נמצאים במעקב נפרולוגי- חשובה גם סיבת כריתת הכליה והגדרת מצבה האמיתי של הכליה הבודדת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים