הרחבת כליה-שאלה עקרונית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/08/2020 | 23:05 | מאת: עידית

שלום רב, יש לי תינוק בן שנה במעקב עלצהרחבת כליה.יש לי שאלה עקרונית ואשמח למענה על מנת להבין את העניין לעומק. אם ככל שהתינוק גדל ההרחבה נשארת על פי אולטרסאונד באותו גודל זה מעיד עלשיפור?מצב בו אין שינוי בחומרת ההרחבה יתבטא בכך שככל שהתינוק גדל ההרחבה תגדל יחד איתו באופן יחסי?

באופן עקרוני אם הילד גדל וההרחבה נשארת אותו דבר זה בהחלט חיובי ופחות מדאיג ופחות מכוון לצורך של התערבות ניתוחית אבל שחוב לזכור שזו אמירה כללית למדי וזה תלוי בממדי ההרחבה וכל הממצאים הנלווים כולל רמאה וגודל הכליות, מבצ הרקמה התפקודית בה, נוכחות או העדר הרחבת שופכנים ושלפוחית וכמובן זיהומים בדרכי שתן רצוי שלגבי הבנה לעומק של המצב תדוני עם הנפרולוג ילדים שעוקב אחרי הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים