דלקות שתן חוזרות לילדה בת 3 תופעה חדשה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/01/2020 | 11:04 | מאת: רחל

ביתי בת 3 שנים. מעולם לא סבלה מדלקות בשתן. בחודש האחרון כבר פעמיים דלקת החיידק פרוטאוס מירבליס. בשתי הפעמים טופלה בצפוויט למשך 10 ימים. יש לציין ש10 ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה בפעם הראשונה עשתה תרבית שיצאה שלילית ואז אחרי שבוע שוב חטפה דלקת בשתן. אני מקפידה לשטוף אותה מיד אחרי קקי כך שזה לא נובע מחוסר הגיינה 1- האם יש קשר לחוסר שתייה במהלך היום בגן או קשור לישיבה על הרצפה? 2,- נשלחנו לus ואני ממש מבועתת מה זה יכול להיות? יכול להיות שפתאום בגיל 3 נגלה רפלוקס או איזה בעיה מבנית ? למה זה לא הופיע עד עכשיו? יש לציין שב 2 הפעמים קודם הופיעה צריבה, התחלנו אנטיביוטיקה, הצריבה נעלמה ואחרי יום העלתה חום תוך כדי לקיחת אנטיביוטיקה. רופאת הילדים טוענת שהחום נובע מוירוס אחר שכן החום עלה אחרי תחילת האנטיביוטיקה מבקשת איזושהי הרגעה והכוונה. הילדה גמולה

יתכן שההופעה של דלקות בדרכי שתן כעת סביב גיל 3 שנים- ואני מבינה שאלו זיהומים ללא חום- קשורה להרגלי התרוקנות לקויים- ז"א התאפקות בהטלת שתן ועצירות מסוימת. כדאי מאד לבצע את בדיקת האולרטאסאונד כליות כולל הערכת נפח כיס שתן אחרי שתיה מרובה ושוב שארית שתן אחרי התרונקות ולהגיע ליעוץ נפורלוגי עם כל הממצאים של בידקות התשן שבוצעו עד כה + בדיקת ה אולרטאסואנד כולל הדיסק עם תמונות הבדיקה וכמובן עם הילדה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים