ממצאי א.ס. כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/01/2020 | 13:14 | מאת: מיכלי

שלום רב, בני בן ה17 נשלח לבדיקת שתן עקב הצו הראשון. הבדיקה הראתה מעט חלבון ואריתרוציטים 25 ולכן נשלח לא.ס של הכליות ודרכי השתן. מצ"ב תוצאות הבדיקה מהבקר. אנע מאוד מודאגת ורופאת הילדים שלו אינה זמינה כך שאשמח להבין מה משמעות הממצאים. אציין כי אינו מדווח על סימפטומים כלשהם.תודה רבה, מיכלי

15/01/2020 | 13:18 | מאת: מיכלי

לא בטוחה שהקובץ צורף אז מעתיקה את הממצא שהדאיג אותי: רושם של פרנכימה אקוי מעט מהרגיל בכליה הימנית( איזואקוי לכבד )עם הפרדה קורטימודולרית מטושטשת. פרט לכך שאר המדדים תקינים (למיטב השיפוט שלי - לא העתקתי הכל אבל לא תוארו ממצאים חריגים אחרים). משמאל תקין. תודה רבה

הממצאים המתואירם יכולים להתאים לכליה דיספלסטית- ז"א כליה שלא נוצרה תקין עוד בחיים העובריים ולכן נראת לא תקינה לפי התאור- חשוב לא פחות לשים לב שהכליה השניה תקינה בגודלה ובמרקמה ואפילו שהיא גדולה מהמצופה לגיל זה כדי לודא את יכולת הפיצוי שלה. כמובן חשוב לבצע בדיקת לחץ דם + תפקודי כליה וחייבים להגיע ליעוץ והמשך מעקב נפרולוגי

17/01/2020 | 12:56 | מאת: מיכלי

תודה רבה על המענה. האם העובדה שהממצא תואר בפענוח כ"עושה רושם של פרניכמה מעט אקוי מהרגיל" ושגודל הכליה ומיקומה תקינים לגיל משאירה תקוה שהיא עדיין מתפקדת? הסתכלתי לאחור על בדיקות דם ובכולן ערכי הקרטינין היו תקינים (שתי בדיקות מארבע השנים האחרונות, האחרונה בקיץ 2017). כמובן שנעשה בשבוע הבא את הבירור המלא - שואלת רק כדי לקבל אומדן של הסיכוי שבכל זאת המצב תקין... אציין גם שבינקותו עבר א.ס כליות תקין . תודה רבה

17/01/2020 | 13:55 | מאת: מיכלי

כוונתי למילים מעט ועושה רושם שתי מלים שמכוונות אולי לכך שהממצא לא עד הסוף מובהק

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים