כיליית פרסה אצל עוברית אני כרגע שבוע 31

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/01/2020 | 12:05 | מאת: לירון

שלום , גילו אצל העוברית שלי כיליית פרסה, הופניתי לאקו לב שיצא תקין השקיפות והסקירות יצאו תקינות . רוצים שאני ייגש ליעוץ גנטי בגלל הממצא הזה אבל אני לא יודעת עד כמה זה הכרחי ואני נורא מבולבלת, האם יש מקרים בהם גילו על כיליית פרסה והתינוק יצא בריא חוץ מהממצא הזה ? בבקשה תרגיעי אותי

כלית פרסה הינה ממצא לא נדיר ומעריכים ששכיחותה באוכוללוסיה עד 1.400 אולי הערכה מוגזמת בכל אופן מה שחשוב מעבר לאקו לב עובר הוא לבצע סקירת מערוכת מדוקדקת ולודוא שאין ממצאים חריגים בשלד, מערכת עיכול, וגם מקובל לבצע יעוץ גנטי- בלי לחץ אבל כדאי לשמוע והמשך מעקב מכוון למערכת השתן במהלך ההיריון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים