הידרונפרוזיס אגן כלייתי מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/12/2019 | 21:57 | מאת: ניב

שלום, הילדה שלי בת הףשבעה חודשים יש לה הרחבה באגן כלייתי שמאלי(הידרונפרוזיס) שנולדה איתו. ראינו את ההרחבה עוד בהריון. אנחנו במעקב של נפרולוג ואורולוג ובאולטרסאונד האחרון אין החמרה כמו כן, בגיל 3 חודשים עשתה בדיקה לשלול רפלוקס והתוצאה שאין רפלוקס. היום היינו צריכים לבצע מיפוי כליות הרופאים לא הצליחו להכניס לה את העירוי, נדקרה לפחות עשר פעמים והוחלט לעצור. הרופאים הציעו לנו להגיע שוב והפעם לבצע את הבדיקה עם הרדמה. קראנו המון על הרדמה בגילאים האלו ואנחנו מאוד חוששים. נשמח לשמוע מה הסיכונים והאם יש אלטרנטיבה נוספות ולא הרשמה. מצרפת את התוצאות של האולטרסאונד האחרון: הכליות במיקום, גודל, צורה ומבנה תקינים. אורך כליה ימנית 6.2 ס"מ. אורך כליה שמאלית 7.13 ס"מ. הרחבה קלה של מערכת מאספת ובעיקר של אגן הכליה. קוטרו בגובה הפרנכימה 1.96 ס"מ. השופכן אינו מורחב. כיס השתן תקין. סיכום ממצא: =========== הרחבה של מערכת מאספת ואגן כליה שמאלית , מבנה דומה לSTENOSIS UPJ . מידת ההרחבה די דומה לבדיקה הקודמת ה 14.7.19 . פרנכימה טובה.

אם הבנתי את השאלה -לא בטוחה לגמרי- השאלה אם להתעקש על מיפוי הכליות. אפש רלנסות לחזור על אוחלרטאסואנד כליות כעבור כחדשיים ולפי הדינמיקה שם להחליט יחד עם הרופאים המטפלים: האורולוג והנפרולוג אם בכז להתעקש על המיפוי.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים