הידרונפרוזיס הגדלה בהרחבת אגני הכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2019 | 09:08 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן ה5 אובחן עם הידרונפרוזיס דוצ במהלך ההריון. מלידתו במעקב נפרולוגי. בשנתיים האחרונות ההרחבה בכליה ימין נסגרה ובכליה שמאל נשארה על 0.8. באס שביצענו אמש אגן כליה שמאל מורחב 1.4 וימין חזר להיות מוגדל-0.7. מה יכולה להיות הסיבה להחמרה? האם החמרה שכזו דורשת התערבות ניתוחית? תודה!

יתכן והממצאים מתאימים לרפלוקס מביוחד לכליה השמאלית. וההרחבה של האגן משתנה לפי דרגת מילוי כיס השתן. רצוי מאד להראות לנפרולוג שעוקב אחרי הילד את הממצאים ההדמיתיים. ההתקדמות של ההרחבה יכולה גם להיות קשורה הלרגלי ההתרוקנות של הילד וילדים שנוהגים להתאפק פרקי זמן ארוכים עלולים להדגים הרחבה בולטת של המערכת ניקוז של הכליות במיוחד אם כבר יש בעיה. כדאי גם להסתכל על קצה הפין ולוודא שאין הצרות של פתח השופכה. כל אלו דברים שחשוב להגיע לבדיקה כמצוין לעיל ולבדוק. עד אז אם לילד אין ולא היו זיהומים בדרכי שתן הרי שמוטב כך ובכל מקרה רצוי לעודד אותו להתרוקן משתן בזמנים קבועים- לכל היותר בפרקי זמן של 3שעות - וגם לנסות לרוקן שוב את הכיס אחרי שסיים את ההשתנה הראשונית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים