בדיקת מיפוי כליות MAG3 לתינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/11/2019 | 20:21 | מאת: מאיה

התינוק בן ה3 חודשים עבר מיפוי כליות לאחר סיפור של הרחבת כליה ימנית להלן התוצאה : ללא הדגמה של הכליה הימנית בכל לשבי הבדיקה. ייתכן כליה דיספלטית או אטרופית לאחר חסימה ממושכת. לקורלציה קלינית עם us. כליה שמאלית בעלת תפקוד תקין לאורך כל שלבי הבדיקה. שאלתי 1) היא מה זה לקורלציה קלינית? 2) האם זה אומר שהכליה לגמרי לא תעבוד אף פעם? 3) מה הטיפול של זה? אפשר להשאיר את המצב ככה? או שחייב לנתח? אם מנתחים אז מתקנים את החסימה או מוציאים לגמרי את הכליה? אשמח להתייחסות לשאלות כולי לחוצה עד שהתור לנפרולוג ואורולוג ילדים יגיע. תודה רבה

05/11/2019 | 20:25 | מאת: מאיה

המשך- לא היו דלקות בדרכי שתן מאז שנולד. קיבל אנטיביוטיקה מניעתית מאז שנולד כי היה חשד גם לרפלוקס וגם לחסימה. ההרחבה שיש לו הוא 1.7 מקווה שנתתי מידע ככל האפשר.

יש תשובה בפניה אחרת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים