אגן כליה גדוש רוחב 1 סמ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/09/2019 | 14:10 | מאת: הילה

שלום דר בבני בן ה6 הופנה לusכליות עקב כאבי גב הממצאים בבדיקה הם אגן כליה גדוש 1 סמ מה זה אומר ? והאם 1סמ זה משמעותי??

1 ס"מ אגן מהווה הרחבה קלה של אגן- תתכן מבנה שבנך נולד איתו או הפרעה מבנית - מום מולד במבנה הכליות והמערכת המאספת. ממליצה יעוץ עם אורולוג ילדים או נפרולוג ילדים ולהצטייד עם ה CD של הבדיקה של האולטראסאונד וגם להביא תוצאה של בדיקת שתן אחת וגם מדידת לחץ דם של הילד

26/09/2019 | 22:31 | מאת: הילה

הפנו אותנו לבדיקה בעקבות תלונות של הילד על כאבים בגב האם יש צורך בטיפול או התערבות כירורגית מבקרה שכזה או רק מעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים