דלקת בדרכי השתן בדיקה בשקית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/07/2019 | 10:11 | מאת: תמי

דר קלפר שלום, ראשית אני רוצה להודות לך. פניתי אלייך באמצעות הפורום וסייעת לי המון. ביתי בת שנתיים. לפני כחודש היתה דלקת בדרכי השתן. טופלה באנטיביוטיקה. בעצתך קבעתי תור למרפאה נפרולוגית ואולטראסאונד בביח בירושלים. התור הוא רחוק. הבוקר נכנסנו שוב לחדר והיה ריח חריף של שתן. ניסנו שהיא תתן שתן לכוס ללא הצלחה. לבסוף שמנו לה שקית. יש לציין שאין לה חום והיא מתנהגת כרגיל. שאלתי היא איך עליי לנהוג כרגע? שמנו את השקית בקופת חולים ואני מחכה לתשובה . איך עלי לנהוג כרגע? אם הבדיקה הכללית יוצאת שיש זיהום מה לעשות ? אני יודעת ששקית היא לא סטרלית . האם ניתן לחכות לתוצאות תרבית עוד 3 ימים ואז להיות בטוחים שיש חיידק? לא הגיוני שבכל מצב כזה אגש למיון לקטטר. תודה מראש על עזרתך

שמחה אם עזזרתי קודם מה שצריך לברר בהקדם מה יש בשתן כללית מהיום- אם יש או אין לויקוציטים כי זהו סימן לזיהום/דלקת בשתן. במידה ויש יש לחזור על בדיקת השתן במסגרת יותר מהירה - מיון ילדים. אתם זקוקים לרופא הילדים שיברר וינחה אתכם בזמן אמת

24/07/2019 | 14:51 | מאת: תמי

דר תודה רבה. רופא הילדים שלי לא נמצא. קיבלתי את התוצאות הבאות. אשמח רק אם תגידי לי אם תקין sg =1.00 ph=8.00 urobilionen= normal כל שאר המדדים כולל ליקוציטים וניטריטים שלילי. כמו כן אציין שהיחדה סיימה אנטיביוטיקה לפני שבוע. האם תקין?

נראה לי שכבר עניתי שצריך לבדוק שתן כללית לגבי לויקוציטים

ראשית בכל מצב שרופא הילדים לא נמצא יש לגשת לרופא אחר מחליף אמור להיות בכל קופה אמצעי כזה לפי מה שצטט בדיקת השתן אינה תומכת בזיהום בדרכי שתן שמתרחש כעת אבל יש צורך לגשת לרופא ילידם שיבדוק את הילדה ויתרשם מכל המצב ולא רק מבדיקת השתן. אסור לנהל רפואה אינטרנטית בלבד!!

24/07/2019 | 17:06 | מאת: תמי

את צודקת. תודה רבה רבה . עזרת לי מאוד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים