דלקת בדרכי השתן בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/06/2019 | 09:54 | מאת: תמי

שלום, ביתי בת שנה ועשר. בעקבות חום ושתן מסריח פנינו למין. שם לאחר הכנסת קטטר מצאו שיש לה דלקת בדרכי השתן. יש לציין שזו פעם ראשונה שיש לה דלקת בדרכי השתן. בהריון נעשו כל הבדיקות והסקירות ללא ממצאים מיוחדים .מקבלת עכשיו אנטיביוטיקה. מס שאלות: 1. האם אני צריכה לחשוש מנזק לכלייה? במיון ששחררו מלבד אנטיביוטיקה לא נתנו הנחיות להמשך 2. באופן כללי- אם יש דלקת בדרכי השתן, בספירת דם ה wbc לא אמור להיות גבוהה?

מולץ לוודא שמגיבה לטיפול האנטיביוטי שמקבלת- ז"א שהחום יורד ומרגישה טוב, לא צריך לחזור על בדיקת השתן עבור זה- ולהשלים טיפול אנטיביוטי ל 7-10 ימים סה,F . להיות במעקב רופא הילדים ולבקש הפניה לאולרטאסאונד כליות ושלפוחית וגם לבדיקת דם לתפקודי כליה ולהגיע עם כל התוצאות לנפרולוג ילדים. רצוי לחזור על שתן כללית ותרבית במידה ויש שוב חום או אי נוחות או ירידה במצב הכללי של הילדה. בכל מקרה לא רצוי לתת רדביל או נורופן לחום אלא רק אקמולי או נובימול או דקסמול

30/06/2019 | 21:29 | מאת: תמי

תודה רבה על התשובה המפורטת. נתנו לנ אנטיביוטיקה צפורל ל 5 ימים. החום ירד מיד לאחר המנה הראשונה. איך היתכן שנתנו רק ל 5 ימים ? מעבר לזה- לא אמרו לנו כלום על נורפון. במכתב השחרור הנחו פשוט להשתמש במשכחי כאבים. האם יתכן שעשינו לה נזק???

30/06/2019 | 22:27 | מאת: תמי

בנוסף - האם יעול להיות מצב שדלקת כזו עוברת לאחר כמה ימיל ללא טיפול?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים