תוצאות us תינוק בן חודש ושלושה שבועות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/06/2019 | 19:58 | מאת: חיה

שלום רב בני בן חודש ו3 שבועות נולד עם צהבת על רקע g6pd ערכי בילירובין בירידה , בילירובין ישיר ללא שינוי לאורך זמן. תוצאה אחרונה 17.6: סהכ 4.79, ישיר 1.15. לאור זאת הוםנינו ל us. בדיקות דם תקינות, כולל תפקודי כבד וכליה להוציא 1. Plt - 631, טווח תקין עד 450 2. Creatinine - 0.18, המינימום זה 0.31 3. Ldh535 ב us נמצא שיש כבד מעט מוגדל (מרקם אחיד) והרחבה בכליה "כליה שמאלית 5.8 סמ , פרנכימה שמורה cmd שמור, הרחבה מינימלית של מערכת מאספת, אגן וגביעים, אגן רוחב 0.16 סמ, לא הודגמו תהליכים , לא הודגמו אבנים". הילד נותן שתן דיי הרבה (כל החלפה החיתול מלא, החלפה אחת ל 2-3 שעות) שתן בהיר, צואה אחת ליום צבע צהוב ירוק. מבקשת לדעת האם התגלתה בעיה חדשה , כלייתית, מה משמעות הממצא, האם יש קשר לצהבת או לממצא לגביי הכבד, האם מדובר במצב שתלוי בכך אם נתן שתן לפני או לא (בבדיקה הנוכחית החחתול היה יבש) תודה

התפקוד הכליתי לפי מה שצטטת תקין לגיל. לגבי ההרחבה שמתוארת בכליה אחת יכולה בהחלט בתחום ההבשלה הטבעית והפיזיולוגית של מערכת השתן בגיל התינוק. לא ציינת דבר לגבי הכליה השניה. מומלץלהגיע עם תוצאות האולטראסאונד והצלומים ליעוץ ולקבוע מתי יהיה האולטראסואנד כליות הבא- דרוש מעקב לבדוק שהממצאים אכן חולפים כשקורה ברוב המקרים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים