הרחבה מערכת מאספת- הרחבה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/05/2019 | 20:33 | מאת: רונה

שלום רב, הבן שלי בן 5.5, היינו היום ב us בעקבות בריחת פיפי לעיתים ביום ובאופן קבוע בלילה. התוצאות מצורפות. אשמח להבין את משמעות הממצאים והאם ישנו קשר בינם לבין דחיפות שתן והרכבה. תודה!

איני מצליחה לפתוח את הקובץ שצרפת ובכל מקרה ממליצה מאד לפנות לנפרולוג או אורולוג יחד עם תוצאות ההדמיה וכמובן הילד שחייב להיבדק ועם תואה של בדיקת שתן אחת רצוי ראשונה של בוקר שתכלול בדיקה כללית של שתן וגם איכוז שתן- משקל סגולי או אוסמולריות

28/05/2019 | 06:24 | מאת: רונה

תודה רבה. תוצאות ה us היו תקינות למעט הרחבה של 7 בצד אחד ו 1.1 בצד שני. האם יש לזה קשר לדעתך לדחיפות מתן שתן? בנוסף, האם זה יכול לקרות בעקבות שתיה מרובה בזמן קצר (לצורך הבדיקה)? תודה!!!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים