ציסטה בכיליה בעקבות mri

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/12/2018 | 10:21 | מאת: אביטל

ערב טוב דר' לבני בן ה7 שנים יש מלפרומציה עש כיארי סוג 1 במסגרת מעקב עבור הכיארי ביצענו שבוע שעבר .mri מוח ועמוד שדרה צווארי וגבי.. בפענוח של העמוד שדרה הצווארי והגבי רשוום. אנומליה מבניית ידועה של בסיס הגולגולת והמעבר הקניו צרביקלי . החוט הכלול בסריקה הינו בעל קוטר ואותת תקינים ללא סירינקס. ממצא נוסף מוקקד אות קטן גבוה בt2 באספקט אינטרפולרי לטרלי בכיליה הימנית. יתכן ציסטה קטנה. לקורולציה עם בדיקת us . רציתי לדעת בבקשה מה אומר הממצא בנוגע לכיליה ומה זה אומר ציסטה בכיליה והאם זה מסוכן אצל ילדים ?

סביר להניח שמדובר בממצא מולד - אזור של התהוות לא תקינה של רקמת הכליה . כדאי לבצע גם אולרטאסואנד כליות כי זה יהיה הכלי להמשך מעקב. ולהגיע לפרולוג ידלים. לברר גם ממצאים דומים בהורים ובני משפחה

31/12/2018 | 15:25 | מאת: אביטל

דר תודה רבה על התשובה המהירה בעבר במסגרת בירור של הכיארי עשינו כבר פעמים mri עמוד שדרה גבי וגם עשינו לילד אולטרסאונד כליות ודרכי שתן וגם בדיקת אורודינמיקה של השתן כל זה נעשה בשנה האחרונה ובאף אחד מהבדיקות הללו לא התגלתה ציסטה והכל יצא תקין .. יכול להיות שהצסטה זה משהו שמופיע פתאום ?? או שזה חייב להיות מולד? ציסטה בכיליה נחשב לדבר מסוכן ? מה עושים במצב של ציסטה בכיליה ?? תודה מראש על הכלל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים