רציתי לבדוק האם קיים חשש לדלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/11/2018 | 20:28 | מאת: נדיה

שלום. בני בן 10 החל להשתין לעיתים תחופות עם כמויות שתן קטנות יחסית.אין חום. אין צריבה במן שתן. יש תלונות על כאבי גב תחתון.תיאבון שמור. שתן לתרבית תקינה. האם קיים חשד שבכל זאת במדובר בדלקת בדרכי השתן? האם יש צורך בטיפול?

רצוי לבצע גם בדיקת שתן כללית + מיקרוסקופיה ולוודא שאין כדוריות לבנות- לויקוציטים- זה הסימן לזיהום וגם לוודא שאין כדוריות אדומות. כן רצוי לבדוק יחס סידן/קראטוינים בשתן ולברר אפשרות של אבני כליה כולל אולטראסאודנ כליות. רצוי לשתות כמות מים סבירה - כ ליטר ביום כדי שהשתן יהיה פחות מרוכז ויגרום לפחות גירוי בצינור שמוציא את השתן מכיס השתן- השופכה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים