התייבשות וכאבים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/08/2018 | 07:11 | מאת: סיון

שלום, האם ייתכן כי כאבים בכליות (המופיעים בערך פעם בחצי שנה לאחר מצבים בהם היה קיים חוסר בשתיית מים) + דימום בשתן, נגרמים כתוצאה של התייבשות?

אני משערת שב "כאבים בכליות" מתכוונים לכאבים באזור המתנניים. כידוע יש לכך הרבה סיבות שמחוץ לכליות אבל אם זה מלווה בשתן דמי ואכן בדיקת השתן מראה שמדובר בכדוריות אדומות רבות בשתן יש להניח שהסיבה היא בכליות. במצבים אלו מומלץ לבצע אולטראסאונד כליות וברור מסודר ומקובל של דם בשתן עם דגש על אבנים בכליות אך שישלול בנוסף מחלות כליה נוספות שחשוב לוודא שלא קיימות ברקע. מצבי התיבשות יכולים לחשוף ננטיה קיימת ליצירת אבני כליה אבל דרוש ברור כאמור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים