הידרונפרוזיס בכליה הימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/07/2018 | 23:45 | מאת: יוסף

שלום רב, היום הבת שלי בת חודשיים. שתי הסקירות בהריון היו תקינות, אבל בסוף ההריון בשבוע 36 גילו הרחבת אגן כליה ימנית של 10 מ"מ. בגיל 3 שבועות בוצע אולטרסאונד שהראה שיש הרחבה של 28 מ"מ בכליה הימנית והשמאלית תקינה. בגיל 6 שבועות בוצע עוד אולטרסאונד שהראה שיש הרחבה של 19 מ"מ. לפני שבוע בוצע מיפוי כליות מאג 3 וזאת התוצאה: הכליה הימנית מוגדלת במיקום תקין, הפרפוזיה תקינה, קיימת ירידה מסויימת בריכוז, ואיחור קל בהפרשה. קיימת רטנציה של החומר באגן הכליה שמתפנה מעט לאחר הזרקת פוסיד. הכליה השמאלית הכל תקין. הכליה הימנית תורמת 60 % והשמאלית 40 %. סיכום: ירידה מסויימת בתפקוד הכליה הימנית ללא עדות לתמונה חסימתית מלאה, תפקוד הכליה השמאלית תקין. השאלה שלי היא כזאת: האם המצב שלה חמור מאוד? צריך ניתוח מיידי?

הממצאים יכולים להתאים למבנה מעט לקוי הן של הכליה והן של התנרת הכליתית מסיבה מולדת כפי שקורה לרוב ולכן אין ממש דחיפות בניתוח ברמה של ימים. כן מומלץ שנפרולוג ילדים וגם אורולוג ילדים יעיינו בכל פרטי ותוכן הבדיקה הן האולטראסאונד והן המיפוי ויחלחיטו אם בכלל ומתי יש צורך בהתערבות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים