האם ציסטה בודדת בכליה יכולה להיות גנטית ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/06/2018 | 16:14 | מאת: ר

הי דר , בני (6 שבועות) נולד עם ציסטה קורטיקלית בכליה שמאל (בהריון ראו שתי ציסטות קורטיקליות , ובאולטראסאונד לאחר לידה ראו רק אחת ). כליה ימנית שלו דיספלסטית -מעט קטנה יותר, צורה קצת שונה ופרינכמה מעטה יחסית. בשל הממצאים האלו בעלי , בן 38 , עשה השבוע אולטראסאונד כליות ונמצאה אצלו "ציסטה זעירה בכליה שמאל בחלק תחתון מקדימה" .אצלי אין ממצאים באולטראסאונד . האם יתכן כי הציסטה שבני נולד איתה בכליה שמאל היא גנטית ואינה מעידה על שום דבר בעצם ? או שבהכרח כשתינוק נולד עם ציסטה בכליה זה מעיד על בעיה תפקודית בכליה ? האם ציסטה "פשוטה" שאינה חלק ממחלת כליה פוליציסטית , יכולה לעבור בתורשה ? אנחנו נמצאים במעקב צמוד של נפרולוגית , אך התור הבא עוד שלושה שבועות , לכן אני שואלת פה . תודה

הממצאים שאת מתארת לגיב הילד- ציסטה אחת בכליה אחת וכליה שנייה קטנה,משונה וכנרהא עם תפקוד נמוך יותר- מתאימים יותר למצב של דיספלזיה- היווצרות לא תקינה של רקמת הכליות עוד בהיירון ולא ככ למחלת כליות צסיטית גנטית. הממצא של בעלך ציסטה קטנה בגיל 38 שנים יכול להיות חסר משמעות אך ניתן לקבוע זאת בבטחון רק אחרי עיון בתמונות ורצוי מאד שנפרולוג יעיין וגם יעריך את בעלך כולל לחץ דם שתן בדיקת דם לתפקודי כליה ויחליט אם יש צורך בברור נוסף. לגבי הילד את התפקוד הכליתי הכולל ניתן לבדוק בבדיקות דם שאני משערת שכבר עשיתם פעם אחת וגם לפי העליה במשקל- כשהיא תקינה יש להניח שהתפקוד שמושג ע"י שתי הלכיות יחד הוא תקין

25/06/2018 | 17:02 | מאת: ר

תודה רבה על המענה המהיר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים