תסמונת נפרוטית ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/03/2018 | 19:32 | מאת: אבא דואג

ערב טוב בהמשך לשאלות ששאלתי בעבר, בני מטופל בסטיראוידים במינונים שונים בעקבות תסמונת נפרוטית שחוזרת בעיקר כשהוא חולה. קראתי שהטיפול הממושך בסטירואידים יכול לפגוע בצמיחה לגובה של הילד. נראה לי שהוא נמוך יחסית לגילו וקטן יותר משאר ילדי הגן. האם צריך לנהל מעקב גדילה בזמן לקיחת התרופה? האם בהפסקת הטיפול הוא ידביק את הפער בגדילה?

ילדים שמטופלים במינונים גבוהים של סטרואידים יכולים להאט את צמיחתם בזמן שמקבלים את המינון הגבוה של סטרואידים אבל הם בהחלט עושים "CATCH UP"- ז,א מדביקים את קצב הצמיחה ומשלימים פערים אחרי הורדת המינון למינוננים נמוכים יותר ובמיוחד במתן של יום כן יום לא במינון הנמוך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים