חזרה מהירה של תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/10/2017 | 16:12 | מאת: אבא דואג

תודה רבה על המענה אם ל85 אחוזים שמגיבים לדנלון יש חזרה של המחלה אז איך מחלימים ממנה? איך מגיעים למצב של הפסקת סטירואידים ללא חזרה של התסמונת?

כל עוד יש תגובה מלאה עם העלמות מוחלטת של החלבון מהשתן תחת הטיפול בדנאלון או סטרואידים זה מצביע שאנחנו מדברים על אותה מחלה מוכרת שאמנם מתכסלת בחזרות שלה אבל שלא גורמת לפגיעה בלתי הפיכה בכליות. לקראת גיל 6 שנים ולעיתים רק לקראת גיל ההתבגרות התדירות של החזרות פוחתת ולבסוף זה נעלם. כמובן שיש צורך לעקוב אחר מדדים של רעילות של סטרואידים כגון קצב צמיחה לגובה בדיקות עיניים לחץ דם וגם צפיפות עצם לגבי אותם ילדים שנזקקים לקבל תקופות רצופות ארוכות סטרואידים(כמו דנלון ודומיו)

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים