בדיקה שמטרידה מאוד- פרוטאינוריה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/08/2017 | 18:21 | מאת: חוה

שלום רב, האחיין שלי, בריא בדרך כלל, בן 11.5 נפל מהאופניים והגיע למיון להדבקה בסנטר. בעקבות תלונה שבמהלך החודש האחרון יש לו כאבים חוזרים בצד ימין. לקחו לו ב. שתן והחלבון יצא גבוה. הרופאה שלו בקופת חולים שלחה אותו לבדיקת שתן חוזרת ושוב יצא חלבון גבוה מאוד! protein- u strip 300 specific grav- u strip 1.027 מה זה יכול להיות? נשמח על פיזור קצת מהערפל. תודה! בשם המשפחה כולה

בדיקת שתן חיובית לחלבון יכולה להיות על רקע שתן מרוכז אבל אם הממצא חוזר ובמיוחד לאור הכרך המקסימלי- 600 - בשתי בדיקות שתן חשוב לברר בהקדם יותר לעומק. אמנם 600 אינו מדד מדויק אבל מעלה חשד להפרשת חלבון בכמות גדולה. הדרך לפתור את הסוגיה היא לשלוח דגימת שתן רצוי ראשון של בוקר לכללית+ חלבון+ קראטינין + אלבומין וגם מיקרוסקופיה של השתן לבצע איסוף שתן של 24שעות לקראטיננין חלבון אלבומין ונתרן. כמו כן רצוי לבצע בדיקת דם לקראטינין אלבומין שומנים וכל הכימיה של הדם וגם נהוג לשלוח כמה בדיקו שתוצאותיהן יכולות ללמד על הסיבה הפרשה מוגברת של חלבון : כולל משלים, ANCA, נוגנדים לסוגי צהבת שונים, נוגדנים מסוג IGA רצוי גם להשלים אולטראסאונד כליות ויש עוד שאלה באיזו מידה הילד "שמנמן" חשוב למדוד גובה ומשקל והאם נולד פג קטן מ 2500גר עם כל הנתונים רצוי ללכת לנפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים