תוצאות איסוף שתן תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/07/2017 | 15:42 | מאת: אבא דואג

בהמשך לשאלה ששאלתי לגבי חזרה מהירה של תסמונת נפרוטית לבני בן ה3.5 ביצענו בדיקת שתן כללית שבה היה 600 מיליגרם חלבון. הרופא המטפל הורה בעקבות הבדיקה על חזרה לסטירואידים 4 סמק בבבוקר ו4 בערב. בדיקת איסוף השתן שעשינו לפני החזרה לטיפול ( ביום רביעי האחרון) חזרה אתמול התוצאות שלה הם יחס פרוטאין קריאטנין 24838 כמות פרוטאין ל24 שעות 5843 מיליגרם. הביקור הבא שלנו אצל הרופא הוא רק ביום שלישי ואני מאוד מודאג אשמח לתגובה על הבדיקות שבת שלום

כמות החלבון בשתן מתאימה לאבדן חלבון בתחום הנפרוטי. נראה מוצדק להחזיר סטרואידים- הסימנים שצריכים להדאיג הם מיעוט במתן שתן, בצקות ניכרות, כאב בטן, כאב ראש, ישנוניות, כל ירידה בהרגשה הטובה של הילד, בערנותו וכל הרעה במצבו הכללי ובפעילותו של הילד . וכמובן חום. בכל אחד מהמצבים האלו יש להגיע למיון וגם אם אינכם בטוחים שמצבו של הילד תקין מומלץ שרופא ילדים יבדוק אותו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים