כליה אחת לא מתפקדת לילד בן 10.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/05/2017 | 23:24 | מאת: גלי

שלום רב הבן שלי בן 10.5 במהלך שנתיים אחרונות גילינו שיש כיליה אחת מוקטנת עם 5% תפקוד והשנייה עם 97% . לאחר מעקב של לחץ דם ו3 פעמים מיפוי כליות. בבדיקה האחרונה גילינו שיש שינוי בריקמת הכיליה..האם זה סיבה מספיק בכדי לכרות אותה ? תודה

סליחה על עכיבו בתגובה הפרוט שניתן לא מספיק כדי להבין באיזה שינוי ברקמה מדובר כדי להבין אתל השיקולים לגבי כריתת הכליה

17/05/2017 | 17:32 | מאת: גלי

היי התיחום(הגבולות) של הכיליה המוקטנת היתשתש..ובנוסף יש לילד מידי פעם לחץ דם גבוה..אך זה לא קבוע.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים