אגן כליה וגביעים מורחבים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/04/2017 | 19:11 | מאת: עינב

יש לי תינוקת בת שנה וחצי שאובחן אצלה אגן כליה מורחב וגביע מורחב בכלייה אחת , הגודל נישאר סטטי כל הזמן ועשינו כבר את כל הבדיקות כולל מיפוי כליות , בדיקת מאג וציסטוגרפיה , היום שוב היינו באולטרא סאונד וגודל נישאר אותו הדבר , שאלתי היא , מה הסכנות בהשארות ההרחבה ? האם היא נחשבת לחמורה ? האם ניראה כי יש צורך בניתוח ? מציינת כי לא היו דלקות שתן למעט אחת בגיל שנה (הוכנסה לבריכה של מלון בפעם הראשונה וטופלה אנטיביוטית נקודתית) לא קיבלה טיפול מונע לדלקות בכלל מרגע הלידה הילדה מתנהגת כרגיל , שותה ונותנת שתן ואין בעיות מיוחדות אני מאוד חוששת מניתוח , האם לא תהיה ברירה ?

חסרים המון נתונים כולל מידת ההרחבה , תוצאות הבדיקות שציינת שבוצעו כולל מיפוי, ציסטוגרפיה ועוד מדדים בבדיקת האולטראסאונד פרט להרחבה- מידת ההרחבה וכו. העובדה שאין לה זיהומים משמחת כשלעצמה אבל כדי לענות על השאלות שלך גרושות תוצאות ספציפיות במיוחד שאת שואלת על צורך בניתוח- אגב גם זה לא ברור אם הוצע ע"י הרופאים שעוקבים אחרי הילדה או שזה רק חשש שלך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים