דלקות חוזרות בשתן בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/03/2017 | 10:38 | מאת: ליטל

שלום, בתי חלתה בדלקת בשתן 3 םעמים: בגיל 3.5 חודשים, 6.5 חודשים ושבעה חודשים. המלצת הרופא הייתה טיפול מונע באנטיביוטיקה עד גיל שנה, קבלנו את ההמלצה שבוע שעבר ולפני שהספקנו להתחיל את הטיפול הילדה חלתה שוב בדלקת בשתן (סך הכל 3 דלקות). בתצלום האולטראסאונד (ללא חומר מנגד) מלפני חודשיים לא נראו סימנים לכליות מורחבות. כמו כן מבנה הכליות נראה תקין במהלך הסקירות בהריון. אשמח אם תוכלי לענות על השאלות הבאות: 1. האם אנטיביוטיקה היא הטיפול המונע היחידי? בכללי אני נגד להכניס חומרים כימיים לתינוקת על בסיס קבוע. 2. בהתחשב בכך שהדלקות היו צפופות (הפרש של שבועיים בין 2 הדלקות האחרונות), מה המשך הטיפול/בדיקות? 3. מה הסיכויים שמדובר ברפלוקס כלייתי/אבנורמליה במבנה הכליות/אבנורמליה במבנה מערכת השתן, ומהם הסיכויים להחלמה ספונטאנית? 4. האם עדיך לשים את הילדה במסגרת מצומצמת יותר ממשפחתון? אמנם הרבה שאלות...אני פשוט מודאגת תודה מראש, ליטל

לא ציינת אם מדובר בדלקות בדרכי שתן שכרוכות רק באי נוחות וצריבה בהטלת שתן או גם מלוות חום. צריך לברר בדיוק במה מדובר. היה רצוי גם לחזור על האורלטאסאונד כליות כולל התרוקנות כיס השתן\ במידה והיו דלקות בדרכי שתן אמיתיות- יש נורמות מקובלות בהתאם לכמות הלויקוציטים בתשן + צמיחה של חידקים בתרבית- והן לוו ולו בחלקן בחום מומלץ אחרי ארועים חוזרים לבצע ציסטוגרפיה כי אם יש אכן רפלוקס ניתן לתקן . אנטבייוטיקה מונעת אמורה למנוע זיהומים בלפחות 50%. הבעיה של הזיהומים לרוב נובעת ממבנה של מערכת התשן + נטיה איישת לפתח דלקות ולא נדבקים מהסביבה . כך ששינוי מסגרת חינוכית לא ישנה. במידה וילדה גמולה מטיטול חשוב שתתרוקן לעיתים קרובות- כל שעתיים- משתן ולוודא שאין בכלל רטיבות בתחתונים. כמו כן לוודא שאין עצירות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים