אגן חוץ כלייתי מורחב דו"צ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/02/2017 | 14:38 | מאת: רחל ק

יש לי תינוק בין 4.5 חודשים. נולד 1850 בשבוע 37. לא יודעים למה נולד כזה קטן וכחלק מהבירור עשו לו בדיקות רחבות. כששוחררנו מביח אמרו לנו וכתבו בטופס שיחרור "יש להזמין סונר כליות באופן אמבולטורי עקב אגן כליה ימנית 9 מ"מ". בשבוע שעבר ביצענו לו את הבדיקה והתוצאות הינן: אגן חוץ כלייתי מורחב דו"צ. כליה ימנית: אגן חוץ כלייתי עם רוחב של אגן כליה 0.8 ס"מ במישור AP. כליה שמלית: ... כנ"ל ... 0.5 ס"מ... אשמח להבין מה יכולה להיות המשמעות? אני מאוד לחוצה... תודה רחלי

אגן חוץ כליתי יכול להיות פיזיולוגי- לא חולני- פשוט מבנה שונה שנראה יותר מורחב. אבל זה גם יכול להיות ביטוי של מבנה צנרתי לא תקין של המערכת- כמו מצב של הצרות השופכן(הצינור שמוביל את השתן מהכליה לשלפוחית השתן) או חזרה של שתן משלפוחית השתן לכיוון הכליה( רפלוקס). חשוב לעקוב קלינית אחרי זיהומים בדרכי שתן וחשוב להגיע ליעוץ מקצועי לגבי הנושא ולהיותבמעקב של בדיקות אולטראסאונד עוקבות. חשוב גם להתרשם מגודל הכליות במיוחד שתנוק נולד קטן לגיל ההיריון וגם לבדוק פעם אחת תפקוד כליות בבדיקת דם ולהמשיך מעקב נפרולוגי

06/02/2017 | 22:01 | מאת: רחל ק

תודה רבה. וזה שבאולטרסאונד שלאחר הלידה ראו משהו רק בכליה ימנית ועכשיו ב2 הכליות, לא מעיד משהו? לא מדאיג יותר? דבר נוסף, מה שהוגדר בטופס השיחרור מב"יח, אגן כליה ימנית 9 מ"מ, זה אותו משמעות כמו אגן חוץ כלייתי מורחב? תודה רחל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים