ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/01/2014 | 08:46 | מאת: ורד

בת 55. לאחרונה ירידה בשמיעה. בבדיקת שמיעה ירידה ב 20 דציבלים אוזן ימין. וירידה 35 דציבלים אוזן שמאל. בדיקת ברה תקינה. בדיקת אוזניים תקינה על ידי רופא אאג. מה עוד צריך לבדוק.? לקחתי את זה די קשה. אימי עם בעיות שמיעה קשות מילדות האם זה תורשתי? תמיד שמעתי טוב. האם זה מצדיק מכשיר שמיעה? אני מסתדרת די טוב. אני קצת במתח כשמדברים אלי. אני עובדת בסביבת עבודה שקטה.

שלום ורד, הנתונים שמסרת לגבי הבדיקה שנערכה לך חלקיים ולא מאפשרים לתת תשובה מלאה לשאלותייך. ראשית - אני מבינה שחזרת אל רופא אאג עם הבדיקה והוא הפנה אותך לבדיקת ברה, שהיא תקינה, וזה מצויין - צריך להמשיך להיות במעקב אאג.אין לי יכולת לתת לך תשובה לגבי התורשתיות. זו שאלה לרופא... לגבי שיקום השמיעה : מדובר בליקוי קל. הצורך בשיקום שמיעה במצב של ליקוי קל נקבע בעיקר לפי ההרגשה שלך ועד כמה הליקוי מפריע לך לתפקד ביום יום. כפי שאת מתארת - את מסתדרת די טוב ולכן מה שאני ממליצה בשלב זה - לגשת לייעוץ באחד מסניפי שטיינר ולשמוע חוות דעת קלינאי תקשורת תוך הסתכלות כוללת על בדיקת השמיעה המלאה ותוך שיחה איתך על הצרכים שלך, על המקומות בהם את מרגישה קושי, ועל החששות שלך. יתכן שלאחר שיחת הייעוץ תחליטו יחד לנסות מכשירי שמיעה או אביזרי עזר אחרים, ויתכן שההחלטה תהיה לא לעשות כלום כרגע. בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה