דואגת

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/12/2013 | 09:43 | מאת: נוחי

בני בן 2.2 נולד פג, בגיל שנה החל להרכיב מכשירי שמיעה עקב לקות שמיעה בינוני/חמור עקב בעיה הולכתית. כבר שנה מטופל אצל קלינאית תקשורת בנוסף יש לו עיכוב התפתחותי רב תחומי לשמחתי בתחום המוטורי מצמצם פערים ובקרוב ילך עצמאי. כיום הולך עם חפצים. שאלתי: הקטן לא מדבר בכלל! הוא מקשקש, ולאחרונה אומר הברות האם הגיוני שלמרות שבטיפול ולמרות מכשירי שמיעה עדין לא מדבר בכלל???

24/12/2013 | 17:00 | מאת: תמר גלבגיסר

נראה לי שקודם כל יש להפנות את השאלה לקלינאית התקשורת המטפלת בבנך. היא זו שמכירה אותו ואת יכולתיו ותוכל לקיים איתך תיאום ציפיות לגבי ההתקדמות שלו בתחום הדיבור. כמובן, שבמקביל, יש לוודא שהמכשירים פועלים כהלכה ושמכוונים לפי מצב השמיעה הנוכחי שלו. זאת יש לעשות במכון השמיעה בו נרכשו המכשירים או לחלופין, אם הוא מטופל במיח"א, לעשות שם. אם המכשירים מכוונים כראוי, הרי שיש לצפות להתקדמות מסויימת, אך קצב ההתקדמות קשור בהכרח לקיום בעיות נוספות בהתפתחות, אם יש כאלה.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה