מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

12/11/2012 | 08:40 | מאת: מאיה

שלום לאחר בדיקה אצל קלינאי תקשורת הומלץ לי 2 מכשירים בתוך האוזניים. המכשירים סותמים לי את האוזניים והדיבור שלי נשמע לי מתכתי, ואינני יודעת האם אני מדברת בשקט או בקול רם. הרגשה ממש לא טובה וגם לא שומעת עם 2 המכשירים.מה אפשר עדיין לעשות בכדי שאוכל לשמוע וגם לדבר בקול שלי. בתודה מראש

12/11/2012 | 20:30 | מאת: תמר גלבגיסר

מאיה שלום, התופעה שאת מתארת היא לפעמים חלק מתהליך ההסתגלות למכשירי שמיעה. חשוב להבין שהתאמה מוצלחת של מכשירי שמיעה היא התאמה שבה נבחרים המכשירים המתאימים (והאיכותיים), מתבצע הכיוון הנכון ע"י קלינאי התקשורת וניתנת הדרכה ברורה ומפורטת לאורך תהליך ההסתגלות שאורכו בד"כ מספר שבועות. לא ברור מפנייתך האם עברת תהליך מסודר שכזה. בכל אופן, מה שצריך לעשות כעת זה לחזור למכון בו הותאמו המכשירים, לבקש לבחון שוב את הכיוון שלהם, ולקבל הדרכה ברורה לגבי תהליך ההסתגלות. המשמעות היא להרגיל את המוח לשמוע שוב את אותם צלילים ש"שכח" ושכרגע מתייחס אליהם כאל רעש או הפרעה. סביר מאוד שצלילים שמפריעים לך כעת, לא יטרידו אותך כלל עוד מספר שבועות. אבל שוב, זה כרוך אולי בכיוון מחדש ובכל מקרה בהדרכה לתהליך הסתגלות מסודר. בהצלחה, תמר

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה