ירידה בשמיעה עכב בעיה עצבית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

29/04/2013 | 15:56 | מאת: רונן

שלום לפני שנתיים אובחנה אצלי ירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים ,בביקור אצל רופא א.א.ג נאמר לי שזו בעיה עצבית שנגרמה כנראה בצעירותי בכל שנה אני מקיים בדיקת שמיעה למעקב . ואין שינוי בתוצאות. לפעמים אני שומע צלילים (אולי טנטון ) אך זה נעלם . ישנם תקופות שאני מרגיש שקשה לי לשמוע אחרים ולפעמים הכל בסדר . מהם דרכי הטיפול האפשריים? האם יש טיפול תרופתי ? בנוסף אני רוכב על אופנוע והרופאה אמרה לי שלא תהיה פגיעה נוספת בשמיעה כתוצאה מהרכיבה. אני שומע רעש רב ולכן רוכב עם אטמי אוזניים . אשמח לדעתכם גם בנושא זה

שלום רונן, הייתי מציעה לך לעבור אבחון וייעוץ במכון המתמחה בהתאמת מכשירי שמיעה על מנת לבדוק האם התאמת מכשירים יכולה לסייע לך. לגבי טיפול תרופתי - אני משערת שאם היה טיפול מתאים לבעיה שלך רופא אאג היה כבר מציע לך טיפול כזה, אבל כמובן אפשר שוב להתעניין אצל רופא. רכיבה על אופנוע בפני עצמה אינה מהווה סיכון להחמרה בשמיעה,אבל אם אתה מרגיש שעוצמת הרעש מפריעה לך -טוב להגן על האוזניים. מצד שני אסור להתעלם מהסכנה הבטיחותית של רכיבה על אופנוע ללא אפשרות לשמוע צלילי סביבה כמו כלי רכב אחרים בכביש. כדאי להתייעץ גם בנושא זה עם קלינאי תקשורת כשתגיע לבדיקה וייעוץ.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה