היפראקוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

06/02/2013 | 11:47 | מאת: יהודית

מהו היפראקוזיס ומה ניתן לעשות כדי להתגבר ולשפר את איכות החיים

06/02/2013 | 22:47 | מאת: תמר גלבגיסר

היפראקוזיס כשמו כן הוא: שמיעת יתר. הכוונה היא לתופעה הפתולוגית בה יש פיענוח לא נורמלי של עוצמה. מקור הבעיה היא במבנים באוזן הפנימית והיא מלווה ליקוי בשמיעה (אצל מבוגרים). זאת אומרת שאדם עם ליקוי שמיעה והיפראקוזיס יחווה עלייה קלה בעוצמת הצליל הנשמע כהגברה משמעותית ומהר מאוד יגיע למצב של תחושת שמיעה לא נעימה ואף כואבת. אם אדם כזה משתמש במכשירי שמיעה הרי שהם יכוונו בהתאם כך שלא יגיעו לסף השמיעה הלא נעים. אני לא מכירה דרך להתגבר או לשפר את המצב, אבל אין ספק ששימוש במכשירי שמיעה יפחית את התדרדרות המצב בהשוואה לאי שימוש במכשירי שמיעה. אוזן עם ליקוי שמיעה שאינה מקבלת הגברה לאורך זמן היא בעלת סיכוי גדול יותר לפתח היפראקוזיס.

07/02/2013 | 09:49 | מאת: יהודית

מה גורם להיפראקוזיס? האם זה גנטי, ואיך יתכן שהבן שלי סובל מהיפראקוזיס מגיל 4 ואף אחד לא ידע להגדיר זאת עד היום. היום הוא בן 26 ולא מוכן לשבת עם המשפחה לאכול או אפילו מגיב לנשימות עמוקות יותר. האם יש דרך להכניס מכשיר שמיעה לתוך האוזן בצורה שלא תראה בכלל?

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה