ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

09/11/2012 | 21:06 | מאת: רותם

כבר לפני כשנתיים אובחנתי. במכבי הכינו לי מכשיר שמיעה. הירידה שלי היא קלה. הבעיה שבתוך משפט יש מילים שמתפספסות לי. אני חיה טוב מאד בלי המכשיר (שתי אזנים) כלומר, שומעת ברמה שמספיקה לי. המכשיר מגביר את השמיעה. ולכן במשך היום אני לא הולכת עם המכשירים שמאד מציקים לי (ביחוד באוזן שמאל). הקלינאית אומרת שהמוח שלי צריך להתרגל ואז יהיה בסדר. אני בתחושה שהיא לא קולעת לדעתי. מקווה שהובנתי. תודה על חוות דעתכם.

10/11/2012 | 16:50 | מאת: תמר גלבגיסר

רותם שלום, הבעיה שאת מתארת מוכרת לנו היטב מהקליניקה; אנשים עם ליקוי שמיעה קל - מצד אחד לעתים חשים שמסתדרים יותר טוב בלי המכשירים ומצד שני, ישנם לא מעט מצבים בהם המכשירים מאוד נחוצים להם. אלו הן בד"כ סיטואציות שמיעתיות מורכבות יותר כמו שיח רב-משתתפים או ארוחה משפחתית. הבעיה היא כזו: כאשר בוחרים להשתמש במכשירים רק לעיתים נדירות יחסית ולא מורגלים להשתמש בהם באופן יומיומי, אכן המוח (=מערכת השמיעה כולה) אינו מורגל לשמיעה מוגברת וכך לא ניתן למעשה להפיק מהמכשירים את מיטב התועלת שהם מסוגלים לתת. לכן, אנחנו בקליניקה תמיד מדריכים את המטופלים לקיים הליך הסתגלות מסודר ומובנה, ולאחר מכן מעודדים שימוש יומיומי במכשירים. לא חייבים בכל שעות היום, אבל לפחות כמה שעות ביום. נשמע שאת נמצאת במצב הזה שבו את לא רגילה למכשירים ולכן הם אינם משרתים אותך כפי שיכלו. המלצתי היא לחזור על תהליך ההסתגלות מההתחלה, בשילוב ביקורים במכון בו הותאמו המכשירים לצורכי כיוון והכוונה. שיהיה בהצלחה!

10/11/2012 | 17:53 | מאת: רותם

תודה רבה על תגובתך ד"ר תמר גלבגיסר אעשה כן. המכשירים לוחצים לי, באוזן שמאל, כמו נעל לוחצת. המכשיר הוא של אורתופוןדרך מכבי. שוב תודה שבוע טוב

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה