צפצוף קבוע בשתי האוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

02/01/2013 | 16:02 | מאת: רונן

שלום, אני בן 64 ומזה שלושה שבועות אני סובל מצפצוף גבוה וקבוע בשתי האוזניים.הייתי אצל רופא א.א.ג. והופניתי על ידו לבדיקת שמיעה וכן לאולטרה סואנד של התירואיד. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות: 1. האם יש תרופה, טיפול כלשהו להפחתת עוצמת הצפצוף? 2. הייתכן כי הצפצוף ייעלם באותה פתאומיות בה הגיע? 3. האם טיפול תרופתי להרגעה (ווליום, לוריוון וכו') יכול לסייע? 4. האם דיקור סיני יכול להקל? מאד מחכה לתשובתכם. תודה, רונן

שלום רונן, את כל השאלות לגבי טיפולים רפואיים יש להפנות לרופא א.א.ג שלך שייעזר בתוצאות הבדיקות שהוא שלח אותך לבצע.עקרונית ובלי קשר למצבך הספציפי אותו אני לא מכירה,יש מצבים בהם טיניטוס נעלם לגמרי, אך זה יקרה לרוב בתקופה הראשונית לאחר הופעתו, למשל אם הופיע לאחר חשיפה לרעש.יתכן גם מצב שטיניטוס יופיע לסירוגין. יש היום טיפולים שונים שיכולים לסייע לסובלים מטיניטוס,וכן יש מכשירי שמיעה (עבור אותם אנשים הסובלים מטיניטוס יחד עם ליקוי שמיעה) - בהם יש תוכניות מיוחדות המסייעות להתמודד עם הטיניטוס.מכשירים אלו מפיקים צלילי מיסוך שמסייעים לטשטש את צלילי הטינטון, אך כמובן לא מעלימים אותם. לגביך - השלב הראשון הוא לבצע את הבדיקות אליהן נשלחת ולחזור לרופא שלך.

02/01/2013 | 17:33 | מאת: רונן

לגב' שרון, תודה רבה על התייחסותך המהירה. סוף שבוע נעים, רונן

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה