ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

05/11/2012 | 08:58 | מאת: יוני

בגיל 16 באחד השיעורים בתיכון בחור מסוים הפעיל את הפלאפון שלו והשמיע ממנו רעש של צליל מאוד גבוה דומה לרעש של משרוקית הרעש נמשך במשך שעתיים,ואף אחד כולל המורה לא התייחס. לאחר השיעור כולם כוול אני הרגשנו ירידה מסוימת בשמיעה ואני מרגיש מאותו יום עד עכשיו היום אני בן 22 ירידה בשמיעה. יש לציין שעד אותו יום לא הרגשתי ירידה בשמיעה אין לאף אחד מבני משפחתי ירידה בשמיעה ואני לא מאלה שמאזינים בדרך קבע באוזניות במוזיקה. שאלתי הייתכן הדבר שתהיה פגיעה בשמיעה מהרעש שציינתי?

05/11/2012 | 16:04 | מאת: תמר גלבגיסר

יוני שלום, כעיקרון חשיפה ממושכת לרעש חזק מזיקה. אולם, מאוד קשה לקבוע אם אכן בארוע שאתה מתאר הרעש היה מסוג כזה שלאחר חשיפה של שעתיים הוא יגרום לליקוי קבוע בשמיעה. מן הסתם, אם הרעש היה חזק במידה שהוא פוגע בשמיעה, הנוכחים לא היו יכולים לסבול אותו למשך שעתיים. בכל אופן, אם כיום אתה חש בעיה בשמיעה, יש ללכת ולהיבדק אצל רופא אשר יפנה אותך למכון שמיעה לצורך בדיקה.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה