פגיעה בשמיעה ובדיקות שנעשו

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

03/12/2016 | 09:23 | מאת: יונתן

היי, מתנצל מראש על אורך ההודעה ומקווה שיהיה לך הסבלנות לקרוא הכל. לפני 8 חודשים בערך הייתי במסיבות רועשות מאוד, כמה ברצף. במהלך המסיבות חשתי תחושת אטימות באוזן. לאחר המסיבות חשתי שאני מבין דיבור פחות טוב מבעבר והלכתי לבדיקת שמיעה ראשונה(פחות מחודשיים לאחר החשיפה לרעש). הבדיקה העלתה שבתדרים שבין 4000 ל-8000 יש ירידה בשמיעה של 25 דציבלים באוזן ימין, ו-15 דציבלים באוזן שמאל. שאר התדרים בשתי האוזניים בתחום הנורמה. בדיקת SRT העלתה ממצא של 5DB בשתי האוזניים, ובדיקת דיסקרימינציה העלתה ממצא של 100% בשתי האוזניים. עזבתי את הנושא למשך כמה חודשים, וכעבור 5 חודשים הלכתי לרופאת אא"ג שוב עם תלונות של שמיעה לא טובה. הרופאה איתרה שעווה(צרומן) באוזן והוציאה אותה ושלחה אותי לבדיקת שמיעה נוספת. בדיקה זו העלתה את הממצאים הבאים: בכל התדירויות, בשתי האוזניים, שמיעה עד 10DB. בדיקת SRT נתנה 5DB. בדיקת דיסקרימינציה נתנה 96%. יש לציין שבבדיקת הדיסקרימינציה, הרגשתי שבחלק מהמקרים חזרתי על מילים שלא הייתי בטוח שהבנתי נכון, כלומר חזרתי על מה שחשבתי שהבנתי. לבינתיים אני מרגיש שבסביבה רועשת (אך לא רועשת מאוד, למשל מקום כמו בית קפה בקניון) אני מפספס מילים מדי פעם, נניח במהלך שיחה של שעה וחצי אני מפספס משהו כמו 10 מילים, דבר שלפני המסיבות לא הרגשתי מעולם. בנוסף במקום העבודה אני מרגיש לעיתים שמישהו אומר משהו, ואנשים שעומדים לידי מבינים מה הוא אמר ומגיבים אליו, אך אני שעמדתי על ידם לא הצלחתי להבין מה הוא אמר. השאלה היא, איך ייתכן שבדיקת השמיעה מראה תוצאות בנורמה מצד אחד, ומצד שני מבחינה תפקודית, אני מרגיש ששמיעתי פחות טובה משל אחרים? ובנוסף, מה ניתן לעשות? האם ללמוד לחיות עם זה, או האם יש בדיקות שעלי לעשות? תודה על עזרתך!

04/12/2016 | 20:41 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, טווח הנורמה הוא טווח רחב, ייתכן ולפני החשיפה לרעש שמעת בגבול העליון של הנורמה וכעת אתה שומע בגבול התחתון של הנורמה. בנוסף, האם בבדיקה נבדק תדר 6000Hz? כי הוא נוטה מאוד להיפגע מחשיפה לרעש ועלול להפריע להבנת דיבור בתנאי רעש. כמו כן, אם אתה סובל מהפרשות רבות של שעווה ייתכן ולעיתים יש הרעה מסוימת בשמיעה הנובעת כתוצאה מסתימה של האוזניים, במצב זה לאחר ניקוי אוזניים אצל רופא אא"ג אתה תחוש הטבה בשמיעה. ממליצה לשמור על האוזניים ולהקפיד להרכיב אטמים בזמן חשיפה לרעש חזק ולהמשיך להיות במעקב שמיעה. כל טוב, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה