האם אי השמת מכשיר שמיעה משפיעה על השמיעה?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

13/11/2016 | 10:45 | מאת: שלומי

שלום, אני בן 30, וכל חיי סבלתי מבעיות אוזניים (מדלקות, ניתוח לשחזור עור התוף וכו'), וגם בצעירותי הייתי שומע מוזיקה רועשת שנים על גבי שנים. לפני 4 שנים התחלתי לסבול מטיניטוס קבוע ומאז השמיעה שלי התדרדרה משמעותית. יש לי ירידה חדה מאוד בטונים הגבוהים (לפי בדיקת שמיעה כמובן), אך למרות זאת אני מסתדר בחיים ושומע ביום יום, וזהו מצב שלא מפריע לי, אם כי בהחלט יש מצבים שאני לא שומע טוב (בעיקר באזורים רועשים) אבל שוב, זה לא כ"כ מפריע לי ואני חיי בצורה מספקת. הבעיה היא, שהייתי אצל רופאה בכירה לא מזמן והיא אמרה לי שאני חייב להשתמש במכשירי שמיעה ( ב 2 האוזניים), כי אם לא, אז השמיעה תמשיך להתדרדר ויכול להיות שאגיע למצב חלילה, שמכשירי שמיעה רגילים לא יעזרו לי בעתיד. היא הסבירה את זה בכך, שאם האוזן (ללא מכשירי שמיעה) תמשיך לא לשמוע צלילים מסוימים, ולמעשה היא לא תקבל את הגירוי המתאים, אני למעשה ממית אותה עוד יותר ועוד יותר וחייב לגרות אותה באמצעות מכשירי שמיעה. נורא נבהלתי, מאחר ואני עוד צעיר ולא מעוניין להתקין מכשירי שמיעה על אוזניי. בעקבות כך, הלכתי לרופאה בכירה אחרת, והיא למעשה שללה את מה שהרופאה הקודמת אמרה לי, בטענה שעד היום לא היה מחקר שהוכיח שאי שימוש במכשירי עזר גורם לחושים חלשים להיות עוד יותר חלשים, ולטענתה, אין קשר בין הדברים. היא המליצה לעשות כל שנה בדיקת שמיעה ולראות אם יש ירידה בין בדיקה לבדיקה. בנוסף, היא המליצה לי לקבל עוד חוות דעת מרופאים מומחים בתחום - אז לכן אני שואל פה. אשמח לחוות דעת בנושא הזה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, באופן כללי, אין קשר בין החמרה בסף השמיעה לבין שימוש או אי שימוש במכשירי שמיעה. יחד עם זאת, חשוב להבין כי במצב בו ישנה ירידה בשמיעה ואינך מרכיב מכשירי שמיעה לאורך זמן ואין הגברה הרי שנוצר חוסר בגריה שיכול להביא להפחתה ביכולות העיבוד השמיעתי/ פענוח הדיבור. לא ניתן לדעת בוודאות איך וכיצד תפגע יכולת פענוח הדיבור לכן ההמלצה היא להרכיב מכשירי שמיעה כמה שיותר מוקדם ובכך להנות משמיעה טובה במגוון מצבים ולמנוע את הירידה ביכולת פענוח הדיבור לטווח הארוך. בנוסף, במצב של ליקוי שמיעה לא משוקם יש באופן לא מודע השקעת אנרגיה רבה בפענוח דיבור, מה שגורם למאמץ ועייפות, ולא תמיד ניתן לשים לב לזה – אבל לאחר הרכבת המכשירים – חשים בהקלה. בהצלחה, הדס.

14/11/2016 | 16:34 | מאת: שלומי

האם אני יכול לשים לב להתפתחות חוסר בגריה שיכול להביא להפחתה ביכולות העיבוד השמיעתי/ פענוח הדיבור? תראי, עמדת המוצא שלי היא לא לשים מכשירי שמיעה כפי שבטח הבנת. אני מרגיש שאני עוד צעיר ורוצה עוד למשוך כמה שיותר זמן בלי. אני באמת מסתדר בחיי היום יום וזה לא מפריע לי הליקוי שלי. אני רק חושש לעתידי ולא רוצה להחמיר את מצבי בגלל שאני לא מעוניין לשים מכשירי שמיעה.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה