שרירי האוזן התיכונה והסטאפדיוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/03/2016 | 13:55 | מאת: אלי

אהלן, שרירי האוזן התיכונה ובניהם הסטאפדיוס החוסם את המעבר של גלי הקול לאוזן הפנימית ניתנים לחיזוק ע"י תרגול או הגדלה הדרגתית של רעש מוזיקה ועוד? אני מתאר לעצמי שאלו שרירים רפלקסיביים, הנשלטים עי המערכת האוטונומית כלומר באופן לא רצוני, אך ידוע שגם שרירים חלקים או הנשלטים ע"י המערכת האוטונומית ניתן לתרגל בכל מיני טכניקות והן מושפעות מגורמים כאלה ואחרים.. מה דעתך? עוד רציתי לדעת, האם סטרס גורם לכאבי אוזניים ולעיתים לתחושת רעש חזקה יותר כיוון ששרירים אלו נעשים בטונוס יותר מידי גבוהה , וכמו כל שריר שהוא "דרוך" מידי יש בו הפרעה לתנועה חלקה ותקינה, ובמקרה הזה לסינון פחות טוב של גלי קול? הפחתה של סטרס בעת מקומות רועשים יכולה לסייע? שאלה אחרונה- קראתי ששתייה של קפה במקום בו יש רעש עוצמתי גורמת לפחות נזק לאוזן הפנימית ולתוף האוזן, זה נכון? אם כן באיזה מנגנון מדובר?

29/03/2016 | 11:47 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, לדעתי לא ניתן לאמן שריר זה משום שהוא רפלקסיבי. לגבי שאלתך השנייה, סטרס יכול לגרום למגוון תופעות שיהיה להם ביטוי פיזי. בעניין שתיית הקפה, ישנה השערה שהקפה ממריץ את מערכת העצבים, בכך מגביר את המתח השרירי ועלול להפחית את עוצמת הרעש הנתפס באוזן. לא ראיתי ביסוס מדעי מחקרי שהוכיח זאת בוודאות.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה