ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

04/12/2014 | 11:10 | מאת: אמא

לבתי בת חצי שנה התגלה בבדיקת ברה ליקוי שמיעה חד צדדי, בינוני בצד שמאל. האם זה אומר שהיא תצטרך מכשיר שמיעה?

לאמא היקרה שלום, לא ציינת האם ליקוי השמיעה שאובחן אצל בתך הינו ליקוי הולכתי או ליקוי שמיעה עצבי.במקרים של ליקוי שמיעה הולכתי ניתן לעיתים לטפל רפואית. אם ליקוי השמיעה יתברר לאחר בירור וטיפול רפואי כליקוי קבוע אכן יהיה צורך, לשקם את השמיעה באוזן זו באמצעות מכשיר שמיעה, על מנת לעזור לבתך לפתח שפה ודיבור באופן האופטימלי. במקביל לברור הרפואי ובמידה ואכן יתברר שמדובר בליקוי קבוע, ניתן לפנות לסניף של מיחא- ארגון המטפל בילדים לקויי שמיעה, על מנת לקבל מהם תמיכה, הדרכה ולעבור אצלם את תהליך שיקום השמיעה.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה