השתתפות ברכישת מכשירי שמיעה בין גיל 50 לגיל 51

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

15/01/2020 | 23:24 | מאת: ניבר

שלום, מרכיבה מכשירי שמיעה ומבוטחת במכבי מגן זהב וזכאית להחליף את המכשירים הישנים. לצערי, מדובר בתהליך ארוך וכיום אני כמעט בת 50 .כאשר אסיים את התהליך כנראה אהיה כבר בגיל 50.5 שנה (בין 50 ל-51). תנאי הזכאות של מכבי מגן זהב במימון מכשיר שמיעה הם : השתתפות בגובה של 3,708 ₪ למכשיר, זאת לאחר מימון סל הבריאות ( 3,504 ש"ח) ו"מכבי זהב". הבעיה היא שתנאים אלו נמצאים בסתירה מה שמפורסם באתר משרד הבריאות: מבוטח מעל גיל 50 זכאי להשתתפות של 1,025 ש"ח למכשיר. איפה האמת נמצאת ומה פשר הסתירה? תודה רבה, ניבר

שלום ניבר, השתתפות בגובה 3,708 ש"ח הינה השתתפות עד גיל 50 ומגיל 65. לצערי בין גיל 50 ל65 השתתפות סל הבריאות פוחתת משמעותית. אמליץ כי תנסי להקדים את התהליך כמה שניתן לפני גיל 50, אחרת השתתפותך העצמית עבור כל מכשיר תהיה גבוהה בהרבה. בהצלחה שמרית

16/01/2020 | 12:28 | מאת: ניבר

אם תוכלי לחדד את הנושא. בדקתי באתר של מכבי לגבי זכויות מגן זהב ורשום שם שרק מגיל 51 יש השתתפות מופחתת. צירפתי לנוחיותך העתק של הנוהל שלהם.אודה לך אם תוכלי להגיד לי מה דעתך. מדובר בסכום גבוה לכן אני מקשה. תודה על ההבנה!

השתתפות סל הבריאות איננה תלויה בקופת חולים מכבי, אלא ניתנת לכל אזרח במדינה הזקוק למכשירי שמיעה. לצערי כבר מגיל 50 סל הבריאות פוחת בכחצי מהסכום עד גיל 65.

בוקר טוב ניבר, בסוף השבוע האחרןן עודכן כי בסל הבריאות החדש יתווסף ההחזר המלא גם עבור גילאי 50-65! אנא פני לקופת החולים לצורך קבלת עדכונים מדוייקים מתי הסל יכנס לתוקף. אני מקווה כי כעת תוכלי לבצע את הליך הזכאות ללא לחץ של זמן. בהצלחה! שמרית

21/01/2020 | 06:45 | מאת: ניבר

התרשמתי שהם לא בקיאים בנושא. אם יש לך אפשרות להפנות אותי לסימוכין בנושא או לצרף קובץ רלבנטי זה יהיה מעולה ! תודה !

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה