מכשיר שמיעה וטנטון האם זה עוזר?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/10/2019 | 16:38 | מאת: אורן

בני בן 21 סובל כחצי שנה באוזן שמאל מטנטון קבוע. ביררתי במכון גל לגבי מכשיר שמיעה. האם זה באמת עוזר לשמוע טוב יותר? אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שרכשו מכשיר במכון גל.האם זה באמת עוזר?והאם יש סיכוי שהשמיעה תחזור להיות כפי שהיתה?( קרה לו בגלל צלילה)

שלום אורן, אני מבינה משאלתך כי בנך סובל מטנטון עקב תאונת צלילה. האם הוא עבר בדיקת שמיעה? במידה וכן, האם קיימת ירידה בשמיעה או שהפניה להתאמת מכשיר נועדה להקל על הטנטון?

24/10/2019 | 07:25 | מאת: אורן

התאמת מכשיר להקל על הטנטון

במצב בו אין ירידה בשמיעה אך הטנטון מפריע לתפקוד היומיומי, ניתן לנסות להתאים מכשיר שמיעה עם תוכנית מיסוך טנטון. בתוכנית זו מופעל מעין "רעש" אשר עולה על תדרי הטנטון וממסך אותו. מנסיוני המקצועי במצבים אלו, לעיתים מכשיר מקל ולעיתים לא. על כן יש לדרוש את תקופת הניסיון המגיעה לכם עם המכשיר ולבחון במהלכה האם ישנה הטבה או לא. חשוב לציין כי לא ניתן לישון עם מכשיר שמיעה ולכן אם הטנטון מפריע בלילה המכשיר לא יעזור. במצב זה ישנם אביזרי עזר אשר יכולים להקל ולעזור להרדם, המבוססים על מנגינות נעימות הממסכות טנטון. בהצלחה והמון בריאות שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה