איכות שמיעה במכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

04/07/2019 | 12:08 | מאת: נתן ח

שלום רב, אני משתמש במכשירי שמיעה מעל לשנה, עיקר הבעיה בשמיעה הינה באוזן השמאלית שהיא אוזן עם נקב בעור התוף עם נטייה לדלקות חוזרות והפרשות, אוזן ימין עם ירידה בשמיעה גם אך על הגבול התחתון ביותר של הנורמה. בתחילה הותאמו לי מכשירי שמיעה תוך אוזניים CIC בסיסיים ששיפרו את איכות השמיעה בצורה מעולה וגם בתחושה השמיעה הייתה מאוד טבעית אבל יחד עם זאת האוזן השמאלית יצרה מפעם לפעם דלקות. במרפאת א.א.ג רמב"ם שבה אני מטופל המליצו להשתמש במכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה, רכשתי שתי מכשירים בהתאמה פתוחה אך מאז אני פשוט מרגיש הגברה מאוד ספציפית בלבד לצלילים ובצלילים אחרים כלל לא אשמח לדעת האם זה בעיה שקשורה לסוג המכשירים והאם ניתן להשתמש במכשירים הישנים ופשוט לקחת סיכון לדלקות חוזרות שזה מה שהזהיר אותי הרופא ואמר שאוזניים מנוקבות חייבות כמה שיותר איוורור על חשבון הגברה תקינה?

שלום נתן, אכן מכשירים בהתאמה פתוחה מגבירים פחות את הבסים מאחר ותדרים אלו "בורחים" החוצה. אינני יודעת מהי רמת השמיעה שלך באוזן שמאל ולכן אין באפשרותי לדעת האם מכשיר בהתאמה פתוחה הינו מתאים עבורך. אני ממליצה לך לחזור לקלינאי המטפל ולספר לו את תחושתך ולבחון את האפשרות להחליף להתאמה סגורה יותר במכשיר הנוכחי, כמובן באישור הרופא המטפל. בהצלחה שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה