לקות שמיעה ורגישות לרעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

09/07/2014 | 08:59 | מאת: אורה

שלום, בבדיקת שמיעה שערכנו לביתי בת ה-6 לפני מספר ימים התגלתה לקות שמיעה עצבית קלה-בינונית, בעיקר בתדרים גבוהים. מאז שהיתה ממש קטנה תמיד היה לה קשה באירועים רועשים כמו מופעים או אפילו בקולנוע. בשלב מסויים היינו שמים לה אטמי אוזניים כדי שתוכל לשבת ולהנות. לאחרונה שוב אנחנו שמים לב שהיא ממש סובלת מהרעש. היא מתלוננת על ילדי הגן ששרים בקול רם, וסותמת את האוזניים עם הידיים כל פעם שנמצאת בחברת ילדים רועשים מידי. אנחנו לקראת בדיקת BERA, וכנאה לאחר מכן נפנה להמשך טיפול בשמע, לקראת עלייתה לכיתה א'. האם יש דרך להקל עליה בנתיים? חשבנו שוב לתת לה אטמים לגן, אבל אנחנו חוששים שזה יפגע עוד יותר ביכולתה לשמוע... תודה

09/07/2014 | 17:31 | מאת: תמר גלבגיסר

אורה שלום רב, לאור מה שכתבת, נראה שאתם בכיוון הנכון ושאתם נוקטים בכל הצעדים הנחוצים שנראה הגיוני לעשות. הרגישות המופרזת לרעש הינה חלק מהליקוי בשמיעה ומעידה כנראה על תיפקוד לקוי של חלק מסויים באוזן הפנימית שאחראי על ויסות הרגישות לצליל, הן בעוצמות חלשות והן בעוצמות חזקות. טוב שבנוסף היא תעבור בדיקת BERA על מנת לבדוק אם יש כאן בעיה גם ברמת המסלול העצבי של מערכת השמיעה. אם בסיטואציות מסויימות היא סובלת מהרעש אז יש להקל עליה, אולי באמת עם אטמים. האם היא מיועדת להתאמת מכשירי שמיעה? אם כן, גם לכשאלה יותאמו ויכוונו, תהיה התייחסות לנושא הזה של רגישות מופרדת לרעש. אני מניחה שאת הייעוץ הזה תוכלו לקבל בשמע ו/או במכון השמיעה אליו תיפנו. שיהיה בהצלחה ולבריאות!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה