קניית מכשיר שמיעה בחו"ל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

11/03/2019 | 20:37 | מאת: פרידה

אני זקוקה למכשיר שמיעה באוזן אחת עקב נוירומה אקוסטית. המכונים בארץ מבקשים על מכשירי עילית, שאינם המשוכללים ביותר כיום 7,000 אחרי הפעלת כל הביטוחים. ראיתי באיביי ובאמזון את המכשירים המומלצים ביותר ל-2019 דוגמת phonak audeo marvel bte בחצי מחיר ממכשיר משוכלל פחות כאן. אם אקנה מכשיר בחו"ל, האם אוכל לקבל שירות (תמורת תשלום כמובן) באחד המכונים בארץ?

שלום לך, ראשית אני מאחלת לך רק בריאות. שנית, אם אכן תקני מכשיר של חברת Phonak בחו"ל תוכלי לקבל עבורו שירות בכל אחד מסניפי שטיינר (סונובה ישראל) בארץ, אך כפי שרשמת כל מפגש כזה יהיה כרוך בתשלום. לגבי רכישת מכשיר שמיעה בחו"ל חשוב לציין כי מחירי מכשירי השמיעה משתנים ממדינה למדינה ותלויים בגורמים רבים, כמו סוג המכשיר, רמת המכשיר, התנאים באותה מדינה ועוד. עם זאת, שינויים אלו מושפעים ממספר גורמים חשובים. בחו"ל, מחיר המכשיר כולל את המכשיר עצמו ואחריות יצרן לשנה אחת בלבד. אחריות זו ניתנת על רכיבים אלקטרוניים בלבד. בישראל, לעומת זאת, מחיר המכשיר כולל את המכשיר עצמו ובנוסף, 3.5 שנות אחריות. אחריות זו כוללת: תיקון ללא תשלום של כל תקלה טכנית שאינה נובעת מרשלנות, בדיקות תחזוקה שנתיות במעבדה וכן, שירות קלינאי תקשורת למשך כל תקופת האחריות ללא עלות. שירות זה ניתן לצורך התאמה אישית של המכשיר ללקוח, מעקב וליווי במשך תקופת ההסתגלות וכיוון המכשיר לפי הצורך. שירותי הקלינאי חשובים לאין ערוך מאחר שמדובר בתהליך שיקום ולא במוצר מדף. בנוסף, חשוב לציין כי ברכישת מכשיר בארץ, ישנה השתתפות המורכבת מסל הבריאות (כתלות בגילך) ומהביטוח המשלים בכל קופות החולים. לסיכום, לרכישת מכשירי שמיעה בארץ יתרונות ברורים: מחירם הסופי של מכשירי השמיעה נמוך משמעותית ממחירי המחירון ובנוסף, הלקוח נהנה מאחריות מקיפה ומליווי צמוד של קלינאי תקשורת, החיוני לצורך שיקום מוצלח של שמיעתו. כמובן, תוכלי לעשות את ההחלטה המתאימה עבורך בהינתן כל המידע. בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה