בדיקת שמיעה מקיפה ..

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/02/2019 | 23:46 | מאת: אלין

מהי הבדיקה? מה היא כוללת? יש לי ורטיגו כבר 4 חודשים , עשיתי בדיקות דם b12 חומצה פולית וכו הכל תקין. Mri תקין. לדעת האף אוזן גרון ונוירולוג זה בעיה באוזן הפנימית. האם ע"י בדיקת שמיעה אפשר להבחין בבעיה באוזן הפנימית ?

28/02/2019 | 13:53 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, בדיקת שמיעה מקיפה כוללת בדיקת סף השמיעה לתדרים בין 250 הרץ ועד 8000 הרץ, בדיקת סף השמיעה למילים (SRT) וכן בדיקת יכולת פענוח המילים בעוצמה נוחה (דיסקרימינציה). בנוסף, קיימת בדיקה הנקראת טימפנומטריה שמטרתה להשלים את הממצאים בבדיקת השמיעה והיא בודקת את היענות עור התוף. לעיתים בעיה באוזן הפנימית באה לידי ביטוי בשמיעה ולעיתים לא. במידה ויהיה ביטוי בבדיקת השמיעה ניתן יהיה להבין האם מדובר בליקוי הנובע מהדרך לאוזן הפנימית (ליקוי הולכתי) או ליקוי הנובע מהאוזן הפנימית עצמה (ליקוי תחושתי עצבי). רק בריאות, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה