מעניין אותי מספר דברים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

16/01/2019 | 20:45 | מאת: מאוכזב קשות מעולם הרפואה

הגיע הזמן להגיד את האמת שהרפואה נכון לשנת 2019 אינה מספקת, כולם שולחים אנשים לרכוש מכשירי שמיעה ומתהדרים בזה גם, בעידן מודרני שכזה בואו ונודה באמת אף אחד לא רוצה מכשיר שמיעה, אז למה אף אחד לא הולך וחוקר את "העולם" הזה לעומק ומביא מזור להמון אנשים במקום החלופות של מכשיר שמיעה אין מה לעשות - האמת כואבת אבל מציאותית, אנחנו לעולם לא נהיה "מקובלים" בחברה שבה אנשים לא משתמשים במכשירי שמיעה, זאת האמת ! רק הקרובים יקבלו אותנו כמו המשפחה והחברים הקרובים אבל תמיד אנשים חדשים שייכנסו לחיינו יסתכלו עלינו בצורה שונה, לא שזה בסדר אבל זה העולם ! וזה עצוב מאוד לדעת שנכון לשנת 2019 לא מצאו תחליף אמיתי שיחזיר את השמיעה האמיתית ללא מכשירים ! המצב הנפשי שלי רע מאוד בעקבות זאת ואני ממש אובד עצות שהגעתי למצב שאני אומר לעצמי "למה לי לעשות בדיקת שמיעה אם אין שום טיפול אמיתי ומוכח שיכול להחזיר לי את השמיעה" עצוב ומאכזב, מבחינתי כל עולם רפואת האוזניים נכשלה אם שנים רבות הוא לא הצליח להגיע למצב של ריפוי מלא ושיקום אמיתי של השמיעה ! תתחילו להתעורר ולהחזיר לאנשים את השמיעה האמיתית והנורמלית שצריכה להיות להם ! מכשירי שמיעה מבחינתי הם כמו משקפי ראייה, "פלסטר" לכל דבר ! גם לתופעת הטינטון אין פתרון כמה שזה עצוב, כמה שזה מייאש...

19/01/2019 | 23:33 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, אני מפרסמת את תגובתה של חברתי לעבודה, אשר נולדה עם ליקוי שמיעה, הרכיבה מכשירים עד גיל מבוגר ואז איבדה את שמיעתה לחלוטין והושתלה בשתלי שבלול בשתי האוזניים. וזוהי תגובתה: ""למאוכזב קשות מעולם הרפואה" שלום, מדבריך אין זה ברור האם כבר התחלת בתהליך של שיקום שמיעה (ביצוע בדיקת שמיעה כדי להעריך את מצבך וייעוץ להתאמת מכשירי שמיעה שיתאימו לנתונייך האישיים) או שהתחלת בתהליך השיקום וחווית אכזבה מהתוצאות. בכל אופן, צר לי שהנך מרגיש כך. בדבריך הצגת את המצוקה האישית שלך כמצוקה כללית של כל מי שנזקק למכשירי שמיעה כדי לשקם את שמיעתו והבעת כעס ואכזבה לא רק על כך שלא נמצאה דרך להשיב את השמיעה האמיתית, ללא צורך במכשירי שמיעה, אלא גם על יחס הסביבה. מאחר ואני רוצה לעזור לך ככל שניתן, וציינת שמצבך הנפשי רע מאוד והנך אובד עצות, אני רוצה להציע לך כמה נקודות למחשבה ולפעולה שיוכלו לעזור לך להיחלץ מן המשבר: 1. התמקד במציאת הפתרון המיטבי לשיקום שמיעתך- המחקר הרפואי והטכנולוגי עושים לילות כימים כדי למצוא את הדרך להשיב את השמיעה האמיתית שנפגעה לתיקנה, אך עדיין לא נמצאה כזו. במקביל הם משקיעים כל העת המון משאבים כדי לשכלל את העזרים לשיקום השמיעה. עד אז, האם לא מוטב להתמקד בפתרונות הקיימים? - לעבור בדיקת שמיעה ולנסות מכשירי שמיעה שיאפשרו לך לחזור לתקשר עם סביבתך באופן תקין ולהשיב לעצמך איכות חיים? אתה לא לבד! המון אנשים ששמיעתם נפגעה עוברים תהליך זה ומשיבים לעצמם את היכולת לתקשר עם הסביבה וליהנות מאיכות חיים. השמיעה אולי לא תהיה כמו זו שאבדה לך, אך קרוב לוודאי טובה יותר מזו שיש לך כרגע וגורמת לך לחוש מיואש וחסר אונים. 2. קבל סיוע אינפורמטיבי ורגשי להתמודדות עם המצב– תהליך שיקום השמיעה הוא תהליך לא פשוט ודורש הסתגלות לא רק למכשירי השמיעה עצמם ,אלא גם אלא גם למצב התפקודי בכללותו. לירידה בשמיעה השפעות על איכות התקשורת, מימוש פוטנציאל אישי, בדיקות חברתית, דימוי עצמי, מרקם חיי המשפחה ועוד. לכן מציעה לך לפנות לארגון "בקול", שמעניק סיוע מקצועי ע"י עובדת סוציאלית ומקיים קורסים והדרכות שמטרתם לסייע לאנשים להתמודד עם ההיבטים השונים וההשלכות של הירידה בשמיעה. קישור לארגון "בקול" - https://bit.ly/2kIXLRU שוב, אתה לא לבד! מיליוני אנשים בעולם, מאות אלפי אנשים בארץ מתמודדים עם לקות בשמיעה! בבקשה אל תרים ידיים, בהחלט ניתן ואפשר לעשות הרבה כדי לשקם את השמיעה. בדוק את הפתרונות הקיימים לשיקום השמיעה וקבל את העזרה המקצועית והרגשית הנחוצה בהחלט להתמודדות לא פשוטה זו. בהצלחה!"

21/01/2019 | 16:15 | מאת: מאוכזב קשות מעולם הרפואה

דורין קודם כל תודה רבה לך אבל לא אשקר לך אני פשוט לא רוצה להשתמש במכשיר שמיעה התפקוד שלי בינתיים הוא בסדר פשוט הבדיקות שמיעה שבוצעו לפני מספר שנים הראו ירידה משמעותית בתדרים הנמוכים בכל מקרה דחיתי ניתוח שנים רבות רק בשביל שנגיע ליום הזה שהניתוחים יהיו מוצלחים ויצליחו לשחזר את השמיעה לקדמותה. אם לא אז מה המטרה ? כי אני רואה שסטטיסטית הסיכויים בניתוח עצמות השמע הם בינונים ומטה ובמידה והניתוח לא יצליח, המצב יהפוך להיות גרוע יותר. אני מעולם לא זלזלתי במנתחים אבל אחרי ניסיון עצום של שנים שלהם, איך זה שגם בניתוח אין אחוזי הצלחה גבוהים ?

23/01/2019 | 10:44 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, אינני רופאה אלא קלינאית תקשורת ולכן איני יכולה לתת מענה בנוגע לאחוזי ההצלחה של ניתוח כפי שתיארת. אני ממליצה לך להתייעץ בנושא עם רופא א.א.ג. המתמחה בניתוחים מסוג זה. אם בכל זאת תחליט לשקול אופציה של שיקום שמיעה באמצעות מכשירי שמיעה נשמח לעזור ולעמוד לרשותך. רק בריאות, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה