כדאיות קופה מול מכון פרטי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

19/12/2018 | 13:24 | מאת: אורית

שלום רב, בעקבות ירידה בשמיעה עשיתי בדיקת שמיעה ומסתבר שיש לי טרשת האוזן. אני צריכה מכשירים לשתי האוזניים. את הבדיקה עשיתי במדנט לשם הופניתי ע"י רופאת כללית. עכשיו אני צריכה לחכות לתור למכון שמיעה של קופת חולים להתאמת מכשירי שמיעה. מינימום זמן המתנה חצי שנה. אני בת 51 ולמיטב הבנתי אני נופלת בגיל בו סבסוד מהקופה ממש לא מרקיע שחקים (אלא אם יש התייחסות שונה לירידה בשמיעה בגלל מחלה ולא בגלל גיל, אני לא יודעת) האם ההמתנה שווה או שפשוט לפנות למכון פרטי על מנת להתקדם? תודה אורית

20/12/2018 | 21:07 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, ראשית ישנה אופציה נוספת מלבד להמתין לתור בקופה עצמה והיא לפנות למכון שמיעה העובד כספק של הקופה. מכונים אלה הם אמנם פרטיים אך הם נמצאים בהסכם עם קופת החולים שלך וגם שם תוכלי לקבל את ההשתתפות המגיעה לך ברכישה. במסמכים שקיבלת מהקופה צריכה להיות רשימה של המכונים בסביבתך העובדים עם הקופה, ניתן לבדוק גם באתר האינטרנט של הקופה. שנית, סכום ההשתתפות של הקופה מחולק לשני חלקים: האחד, סל בריאות, הנקבע לפי גיל. השני, נקבע לפי סוג הביטוח שלך והקופה (זהב, מושלם ועוד). כפי שרשמת בגילאים 51-64 ישנה השתתפות פחותה יותר של סל הבריאות ביחס לשאר הגילאים. עם זאת, עדיין קיימת השתתפות והיא מתלווה לסכום ההשתתפות הניתן לך לפי הביטוח של הקופה. אני ממליצה לך לבדוק את טווח המחירים עם ההשתתפות הניתנת ואת טווח המחירים ללא ההשתתפות וכך להחליט מה טוב עבורך. חשוב לשים לב גם מהו טיב השירות הניתן לך בכל מכון מבחינת זמינות, אחריות וקשר עם קלינאי התקשורת המלווה ולבסס את ההחלטה גם על נתון זה. בהצלחה, דורין

22/12/2018 | 20:55 | מאת: אורית

המון תודה. אעשה את הבירורים. שבוע טוב

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה